PROSTOTA JEST NAJPIĘKNIEJSZA

POZNAJ NASZE MENU

MENU

Przystawki

Szparagi francuskie, sos béarnaise, chrupiące jajko poche, wędzona ikra z pstrąga

34 (G),(L) 1,3,4,7,10

Sezonowane żebro wołowe z Australii, grilowany młody por, kiszony czosnek

42 (G,L) 1,6,7,9,10,11

Wytrawne pączki z serów Gruyère i Raclette, sos truflowy, pieczarka brunatna, Parmigiano Reggiano

36 (G)(L) 1,3,7

Kałamarnica, awokado, wasabi, brukiew

27 (L) 2,7

Tatar z polskiego jelenia, dziki czosnek, chilli, piklowane shiitake, grillowany sourdough

41 (G)(L) 1,3,7,10,12

Rosół wołowy, karczochy, pomidorki confit, wolno gotowane żółtko

32 3,6,12

Przegrzebki, wywar z letnich pomidorów, budyń borowikowy

46 (L) 1,2,3,6

Dania główne

Okoń morski na parze, rakowy sabayon, powidła z fenkułu, terrine z selera i ziemniaków

121 (L) 3,4,7,9

Prologue „Fish & chips”, dorsz skrei, potrójnie gotowane frytki, sos tatarski, puree z groszku i mięty

81 (G)(L) 1,3,4,7,

Wolno gotowane wędzone żeberko wieprzowe bez kości, jabłko, pieczona cebula czosnkowa, sos barbecue

68 (G)(L) 1,7,12

Sezonowana łopatka z australijskiej wołowiny Wagyu, potrójnie gotowane frytki, ketchup grzybowy, sos holenderski, sałatka z piklowanej kapusty, mięta

128 (L) 3,4,7,10,12

Schabowy na kości ze świni jabłkowej, młoda kapusta, miso, dresing z kiszonych buraków

68 (G)(L) 1,7

Panierowana grasica jagnięca, szafranowe risotto, lejkowiec dęty, wywar umami

77 (G)(L) 7,9,12

Pierś z kurczaka kukurydzianego, krewetki tygrysie, sałata masłowa, sos boczkowy, marchew

82 (L) 2, 7, 12

Wszystkie produkty użyte do skomponowania naszych dań są świeże, NIE odmrożone

Dodatki

Sałatka z piklowanej kapusty z miętą

8 12

Pure z ziemniaków ratte

8 (L) 7

Domowe frytki, ketchup grzybowy

12 (L) 4,7

Desery

Tarta czekoladowa, marmolada z agrestu i pigwy, lody lubczykowe

33 (G)(L)

Rabarbar, granita z rabarbaru, panacotta z palonego masła

28 (L) 7

Chrupiąca rurka, krem z białej czekolady, liść laurowy

8 (G)(L) 1, 7

Do rachunku dla 5-osobowych oraz większych grup doliczany jest 10% service charge.

W godzinach wzmożonego obłożenia restauracj i , t . j . o d 19:00 do 22:00, czas oczekiwania na dania może wydłużyć się do 45 minut

G - zawiera gluten,

L - zawiera lactose

GOTUJEMY DLA WAS UŻYWAJĄC WYŁĄCZNIE ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW, DLATEGO AKTUALNE MENU W RESTAURACJI MOŻE ULEGAĆ DROBNYM ZMIANOM W ZALEŻNOŚCI OD ICH DOSTĘPNOŚCI.

REZERWACJE

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

+48 58 526 5909

DOJAZD

ul. Grodzka 9, 80-841 GDAŃSK

Pon - Pt / 16:00-00:00

Sb - Ndz / 12:00-00:00