Od pomysłu do czynu

Nasz Kawałek Historii

ZESPÓŁ

Zespół Prologue to grupa młodych ludzi, którzy przyjeżdżają do nas z całego kraju i zza granicy, aby współtworzyć wyjątkowe doświadczenia kulinarne i codziennie zdobywać nowe umiejętności u boku naszego charyzmatycznego Szefa Kuchni - Wojciecha Korfel. Poza ogromną pasją posiada on również imponujący bagaż doświadczeń po ponad dekadzie pracy w wielu znakomitych restauracjach świata.

TALENTY

Dzięki światowej klasy doświadczeniom kuchnia Prologue jest dzisiaj miejscem wyjątkowym, gdzie charakterystyczna dla nas lojalność i oddanie to podstawowe i wymagane przez nas cechy każdego z członków załogi. Dzięki inspirującej pracy Wojtka wyłoniło się wśród zespołu kilka młodych talentów takich jak Karol Borowy, oraz Sebastian Ossowski.

STANDARDY PROLOGUE

Nad jakością obsługi kelnerskiej czuwa nie mniej doświadczona pani Manager - Ewa Woronowska, która dołączyła do nas po wielu latach pracy w najlepszych restauracjach świata jak legendarna już The Fat Duck Hestona Blumenthal, Noma słynnego René Redzepi czy jego bardziej codzienne bistro 108 w Kopenhadze. Teraz w Prologue wytycza nowe standardy obsługi gości, rzadko jeszcze spotykane w Polsce. Młody ambitny zespół Prologue pod jej kierownictwem z wielkim zaangażowaniem pokazuje, że zawód kelnera jest powodem do dumy i drogą do samospełnienia.

NIE IDZIEMY NA SKRÓTY

Potrzeba ciągłego rozwoju i świadomy wybór wyłącznie świeżych produktów nieskazitelnej jakości towarzyszą nam jak mantra, a staranność z jaką przygotowujemy każdy najprostszy z pozoru element naszych dań wyróżnia nas spośród innych miejsc.
Wszystkie dania w Prologue przygotowujemy „from scratch”, a ponadto staramy się poznać całą drogę produktów jakie do nas trafiają. Rozumiemy, że zdrowa żywność staje się coraz trudniej osiągalna, a to właśnie najwyższa jakość i czystość składników leży u postaw naszych założeń. To wszystko po to, aby dać naszym gościom to co najlepsze.

„Powtarzalność to podstawa.”

SOURDOUGH

Sourdough to nasz chleb, ktory powstaje dzieki naturalnej fermentacji, jest formowany ręcznie i wypiekany w naszym piecu w Prologue. Wypiekamy na miejscu również chleb żytni na zakwasie, wychodząc na przeciw gustom wielu naszych gości.

Chleb od zawsze był jednym z podstawowych elementów diety człowieka, jednak od kilku lat zewsząd docierają do nas informacje, jak bardzo jest dla nas niezdrowy. Nie zgadzamy się z tą teorią, ponieważ wiemy, że prawdziwy chleb to nic innego jak prosta mieszanka wody i mąki, a trudny do strawienia gluten staje się dużo łatwiej przyswajalny dzięki naturalnemu procesowi fermentacji. Fermentacja wspomaga nie tylko rozkładanie glutenu i węglowodanów, wydobywa również zdrowe minerały zawarte w ziarnach pszenicy.

„Sourdough to nasz chleb, który powstaje dzięki naturalnej fermentacji ... ”

Obserwuj nas na profilach społecznościowych

REZERWACJE

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

+48 58 526 5909

DOJAZD

ul. Grodzka 9, 80-841 GDAŃSK

Pon - Pt / 16:00-00:00

Sb - Ndz / 12:00-00:00