To my tworzymy dla Ciebie nowe dozniania

POZNAJ NAS LEPIEJ

Nasi Liderzy

Wojciech Korfel i Ewa Woronowska stoją na czele Prologue dbając zarówno o potrzeby naszych gości jak i swój zespól, którego są fantastycznymi liderami. To nie przypadek, że tworzą prawdziwy power tandem, łączą ich nie tylko niezwykła wiedza i zamiłowanie dla swojej pracy, ale przede wszystkim wspólne wartości i cięgła potrzeba dążenia do doskonałości. Nie pierwszy raz pracują razem, wspólnie spędzili ponad 3 lata w The Fat Duck, doskonaląc swoje umiejętności i doświadczając na własnej skórze ile kosztuje dążenie do perfekcji. Dzisiaj realizują wspólne cele w Prologue, a najważniejszym z nich jest tworzenie nowych standardów w Polskiej gastronomii.

Executive Head Chef

Wojciech Korfel jest charyzmatycznym liderem i bardzo doświadczonym kucharzem, który swoją karierę rozpoczął w szkole gastronomicznej w Bukownie. Nigdy nie przestał doskonalić swoich umiejętności, a ponad dziesięcioletnie doświadczenie zdobywał w wielu znanych restauracjach Wielkiej Brytanii, u boku rozpoznawanych na całym świecie, wybitnych szefów kuchni. Pracował w gastro-pubach wyróżnionych AA Rosette **, jak również odbywał staże w tak rozpoznawalnych restauracjach jak Dinner by Heston, Hand and Flowers, Gordon Ramsay at Claridges czy La Manoir Aux Quat'Saisons. Aż po 3,5 letnią pracę w kultowym już The Fat Duck w Bray, wyróżnionej trzema gwiazdkami Michelin***.
Wojtek był również częścią szeroko dokumentowanego projektu przenoszenia restauracji Hestona Blumenthal do resortu Crown Towers w Melbourne. Jednak po niesamowitych 9 miesiącach w Australii zdecydował powrócić do kraju, gdzie objął stanowisko Senior Sous Chef w pierwszej wyróżnionej gwiazdką Michelin* restauracji w Polsce - Atelier Amaro

Manager Restauracji

„Przez ostatnie 12 lat miałam przywilej pracować w restauracjach, które zasłużenie noszą miano kultowych : The Fat Duck w Bray, UK oraz Noma w Kopenhadze. Tam miałam okazję współpracować z niezwykle utalentowanymi członkami zespołów kelnerskich, szefami kuchni oraz sommelierami, posiadającymi ogromną wiedzę i prawdziwą pasję dla swojej pracy. Dzięki nim sukcesywnie zdobywałam i udoskonalałam swoje umiejętności jako kelner, jak również nauczyłam się dostrzegać wyjątkowość doświadczeń kulinarnych i cenić rolę jaką odgrywa w nich wino. Lata pracy w elitarnym środowisku pozwoliły mi zdobyć dużą wiedzę, ale przede wszystkim były wielką szkołą pokory i pozwoliły mi dostrzec jak ważne są zamiłowanie do pracy, otwartość i profesjonalizm w każdym aspekcie funkcjonowania restauracji.
Wróciłam do Polski i rozpoczęłam pracę w Prologue po to, aby wykorzystać zdobytą wiedzę w codziennym serwisie oraz pokazać gościom, że profesjonalny kelner nie jest służącym, ale gospodarzem. Dobrym gospodarzem, który czuwa nad całokształtem doświadczenia kulinarnego w restauracji i dba o komfort i wygodę swoich gości począwszy od momentu powitania. Chcę również przekazać jak najwięcej młodym adeptom zawodu, dzielić się z nimi moją pasją i pokazać, że niedoceniany w Polsce zawód kelnera, może być źródłem radości i satysfakcji zawodowej.” - Ewa Woronowska

Sous Chefs

Karol Borowy swoje pierwsze lekcje gotowania odbierał w szkole gastronomicznej w Warszawie. W stolicy stawiał również pierwsze kroki jako kucharz, aby w 2013 roku odkryć Atelier Amaro, pierwszą restaurację w Polsce odznaczoną prestiżową gwiazdką Michelin*. Tam Karol przepracował ponad 3 lata odkrywając nowe, lepsze oblicze sztuki gotowania, jak również miał okazję poznać i pierwszy raz doświadczyć pracy u boku Wojciecha Korfel, z którym dzisiaj współtworzy kuchnię Prologue. W trakcie pracy tutaj miał również szansę odbyć staż w The Fat Duck, Bray, UK co tylko utwierdziło go w przekonaniu, że droga którą obrał jest właściwa. Karol jest utalentowanym kucharzem z głową pełną pomysłów i niezastąpionym członkiem zespołu Prologue.
Sebastian Ossowski pierwsze kroki stawiał w jednej z Gdańskich restauracji - Metamorfoza, tam zdobywał swoje pierwsze doświadczenia kulinarne i zaczął poważnie myśleć o zawodzie kucharza. W poszukiwaniu nowych doświadczeń i kolejnych wyzwań trafił do Prologue, gdzie pod bacznym okiem Szefa Kuchni pokazuje na co go stać i jak wiele znaczy dla niego to co robi. Jest jednym z najmłodszych i najbardziej ambitnych kucharzy w zespole, który dzięki pracy z ogromnym poświęceniem i pokorą, zdobył już dużą wiedzę pomimo bardzo młodego wieku.

PRACUJ Z NAMI

W Prologue zawsze jesteśmy otwarci na ludzi z pasją, chętnych dołączyć do naszego zespołu, jak również oferujemy możliwość podjęcia stażu w naszej kuchni (w przypadku stażu dla najlepszych wyników sugerujemy pozostanie z nami przynajmniej na dwa miesiące).

Jeśli jesteś zainteresowany(-na) pracą w naszej kuchni prosimy wysyłać cv na adres email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Kandydatów na kelnera (-kę) chętnych dołączyć do naszego Front of House zapraszamy do nadsyłania cv pod adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Numer kontaktowy +48(58) 526 5909
W sprawie stażu i pracy w kuchni +48 530 622 625
Prosimy dzwonić od poniedziałku do piątku do godziny 17:00

Obserwuj nas na profilach społecznościowych

REZERWACJE

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

+48 58 526 5909

DOJAZD

ul. Grodzka 9, 80-841 GDAŃSK

Pon - Pt / 16:00-00:00

Sb - Ndz / 12:00-00:00